svensson & linnér

Mästare på formpressning

...men vi kan mycket annat också!

Formpressning

Formpressning är en metod som används för att forma diverse material, däribland trä och plast. Materialet placeras i en form som pressas ihop och skapar den önskade formen i ett enda moment. Vi ser formpressning som vår specialitet. Med en oerhörd variationsrikedom är böjträ de stora möjligheternas material! Svensson & Linnér är då den naturliga samarbetspartnern.

Vi kan med vår kunskap, flexibilitet och våra resurser förverkliga just Dina idéer och projekt. Till det används den senaste datatekniken, kvalificerade CNC-maskiner och 100-årig erfarenhet. 

Massivträ

En stor del av vår bearbetning sker också i massivträ då vi har stor maskinkapacitet för CNC, putsning och montering.
Vi kan erbjuda maskinbearbetning av i stort sett alla typer av ämnen och träslag och många produkter idag består av massiva underreden, men någon form av formpressad ovandel, t.ex. stolar, fåtöljer osv.

Lackering

I vår moderna lackeringsanläggning hanterar vi både vatten, syra, olja och bets. Vi har en modern lackeringsrobot som vi använder till större serier. När det kommer till mindre serier lackerar vi med manuell spruta. I samband med lackeringsavdelningen har vi också en avdelning för lackslip som någon ser över alla produkter innan topplacken läggs på.  

Kompletta Produkter

Vi besitter stor kunskap och arbetar tillsammans med våra kunder för att hela tiden utveckla nya produkter. Vi tillverkar både komponenter och helt färdiga produkter. Det enda som sätter gränserna är Din fantasi!

Produkterna kan vara t.ex. möbler, inredningar, väggpaneler, bilar, husvagnar eller kök. Vad som helst där vår teknik och vårt kunnande kan passa in. Vi arbetar med många olika typer av material bl.a. faner, massiv trä, folier, plywood och plast. Vi utför även viss slutmontering och klädsel, där vi också kan packa den färdiga produkten i våra kunders slutemballage för direkt transport till slutkund.

Böjträ
Formpressning

Hur går formpressning av trä till?

Formpressning av trä är en process som använder mekanisk kraft för att forma träet till en önskad form. Träformning är vanligt för att göra möbler, inredning, byggkomponenter och andra produkter med komplexa former och detaljer. Träet fuktas först för att göra det mjukare och mer formbart. Därefter placeras det i en form och med hjälp av mekanisk kraft formas träet till den önskade formen. Formen är gjord av stål eller annat hårt material och av exakt mått av den önskade slutprodukten.

Därefter ska träet torkas långsamt för att stabilisera sig i formen. Torkningsprocessen kan antingen ske naturligt eller med hjälp av ett torkrum. När träet torkat tillräckligt så kan det bearbetas ytterligare med t.ex. slipning, lackering eller målning. Formpressning av trä är en hållbar och miljövänlig process som ger en hög kvalitet på slutprodukten. Vi hjälper er med formpressning, kontakta oss!